12 de Març- Dia Mundial del Glaucoma

      Comentarios desactivados en 12 de Març- Dia Mundial del Glaucoma

El Glaucoma és la segona causa de ceguesa al món.
És una patología provocada pel mal drenatge del liquid que hi ha dins de l´ull, de manera que fa augmentar la pressió intraocular danyant el nervi òptic i per tant disminuint el camp visual podent causar ceguesa total si no es tracta a temps.
No obstant això, existeix un tipus de glaucoma no provocat per una pressió alta.
És una enfermetat silenciosa ja que no provoca simptomes evidents com dolor o pèrdua de visió a no ser que hi hagi un atac agut de glaucoma en el qual l´ull s´envermelleig i provoca un dolor intens i fins i tot nàusees i vómits . Una persona no s´adona que té Glaucoma fins que no ha perdut gran part del camp visual irreversiblement.
A partir dels 40 anys és molt important fer-se una revisió complerta dels ulls cada any, ja que si es detecta una pressió elevada es pot intentar detenir el procés de la enfermetat .
A MG Òptics estem al seu servei per fer-li un exàmen visual complet on a més de valorar el nervi òptic, li fem una tonometría (mesura de la pressió intraocular).
Si dubta de tenir pressió intraocular elevada o té antecedents de Glaucoma, també li podem fer només la tonometria o si ja està amb tractament podem fer-li un control mensual per la seva tranquil.litat.